Wat is de Marina van Damme beurs?

De Marina van Damme beurs wordt jaarlijks uitgereikt aan getalenteerde vrouwelijke alumnae die afgestudeerd en/of gepromoveerd zijn aan de leden van de 4.TU Federatie: TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente of Wageningen University and Research. De beurs bedraagt € 9000,- en wordt financieel mogelijk gemaakt door mevrouw dr. ir. Marina van Damme.

Marina van Damme studeerde in 1953 af aan de TU Delft als chemisch technoloog en promoveerde in 1965 als eerste ingenieur aan de Universiteit Twente. Met deze beurs wil Marina van Damme vrouwelijke ingenieurs in staat stellen zich verder te ontwikkelen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De beurs is bedoeld voor verbreding van kennis of een oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project in binnen- of buitenland.

Meer over Marina van Damme

Tab image
Shape
Dat ik carrière heb gemaakt, is geen vanzelfsprekendheid geweest maar ik heb er ontzettend van genoten. Dat gun ik andere vrouwen ook.'

- Marina van Damme -

Marina van Damme netwerk

Als winnares maak je automatisch deel uit van het Marina van Damme netwerk. Dit netwerk ondersteunt onder meer de jaarlijkse uitreikingen, geeft leden de kans om met elkaar te netwerken, en inspireert vrouwen hun passie te volgen. Een keer per jaar worden alle winnaressen van de Marina van Damme beurs uitgenodigd elkaar te ontmoeten onder de appelboom in de tuin van mevrouw Van Damme.

Winnaressen Marina van Damme beurs

Winnaressen van 2022 en 2023

alle leden Group 6

Beurs 2023

Alle procedures voor 2023 zijn gesloten.
Zo snel er meer bekend is zullen de deadlines voor 2024 hier geplaatst worden.

Voor meer gedetailleerde informatie over de criteria en het selectieproces, bekijk de pagina’s van de technische universiteiten hieronder.

Onze partners

Laatste update: oktober 2023